Custom Search

Monday, June 8, 2009

House of Diffusion - FORM | Kouichi Kimura

This project was requested from a 30-something couple. The client desired an open and varied space. The lot is located at a part of subdivision lots where idyllic scenery still remains. The east side of the lot faces a hilly area.


Architecture, Design, House, Interiors

Architecture, Design, House, Interiors

The plan has been designed to incorporate the scenery as well as to protect privacy from neighborhood, resulting in the composition of being connected with the outward world while closed inward at the same time.

Architecture, Design, House, Interiors

Architecture, Design, House, Interiors

Architecture, Design, House, Interiors

Architecture, Design, House, Interiors

The “diffused space”, which is neither single nor too much divided, provides to the owner a variety of living spaces produced with the views clipped from landscapes, introduced lights, and flexible spaces.

Architecture, Design, House, Interiors

Architecture, Design, House, Interiors

Architecture, Design, House, Interiors

Architecture, Design, House, Interiors

Architecture, Design, House, Interiors

Architecture, Design, House, Interiors
Location: Shiga, Japan
Client: Private
Construction Year: 2008
Site Area: 150,24 sqm
Constructed Area: 150,52 sqm
Photographs: The copyright of all images belongs to Takumi Ota

Architecture, Design, House, Interiors

Architecture, Design, House, Interiors

No comments:

Post a Comment