Custom Search

Sunday, October 5, 2008

House Baetens - Jager Janssen Architecten

Firm but Fair


CLIC PARA AGRANDAR

The intersection of a planned green strip and an existing avenue provide an architectural opportunity for this a two-storey dwelling. The first floor appears to be cumbersome and heavy materialised: dark bricks with continuous seams result in an abstract rugged character. The second floor will be a wooden shaft: lighter in colour, weight and design.



CLIC PARA AGRANDAR


Open kitchen

CLIC PARA AGRANDAR

The cooking ilse is lit by a translucent plane. The kitchen appliciances are integrated in the adjacent wall.

CLIC PARA AGRANDAR

CLIC PARA AGRANDAR

Plinth, Daylightstrip and Monolith

The plinth of the building is heavy, due to it’s wild bond masonry with retreating seams. A continuous daylightstrip separates the base from the monolithic trespa toploor.

CLIC PARA AGRANDAR


CLIC PARA AGRANDAR

Lineair staircase

Perpendicular to the groundloor central axis, a lineair staircase connects to the second loor . The orientation of the top loor vestibule is crosswise, thus maximizing the spatial perception of the dwelling. Ascending the staircase, one walks towards the light.

CLIC PARA AGRANDAR

CLIC PARA AGRANDAR
Location: ELST, The Netherlands
Collaborators: Alex Jager, Rogier Janssen, Rob Bergervoet
Assistant: Marijn Boterman
Contractor: Bussman Bouw, Winterswijk
Built area: 220 sqm
Project Year: 2006
Construction Year: 2007
Photographs: Rene de Wit



CLIC PARA AGRANDAR

CLIC PARA AGRANDAR

CLIC PARA AGRANDAR

CLIC PARA AGRANDAR

CLIC PARA AGRANDAR

CLIC PARA AGRANDAR

CLIC PARA AGRANDAR

CLIC PARA AGRANDAR

CLIC PARA AGRANDAR

CLIC PARA AGRANDAR



No comments:

Post a Comment