Custom Search

Tuesday, April 5, 2011

Valdemorillo House Extension - Padilla Nicás Arquitectos

The project is an extension of a single family home located next to the Valmayor reservoir with a small pavilion and terrace oriented towards the water.

Ampliación de Casa, Padilla Nicás Arquitectos, diseño, casas, arquitectura Ampliación de Casa, Padilla Nicás Arquitectos, diseño, casas, arquitectura Ampliación de Casa, Padilla Nicás Arquitectos, diseño, casas, arquitectura

The integration of the new building with the existing comes as a result of the sloping roofs, while the laminated wood structural frames distinguish it as different. This ‘light’ construction seeks to make a transition between the original house and the surrounding landscape.

Ampliación de Casa, Padilla Nicás Arquitectos, diseño, casas, arquitectura Ampliación de Casa, Padilla Nicás Arquitectos, diseño, casas, arquitectura Ampliación de Casa, Padilla Nicás Arquitectos, diseño, casas, arquitectura Ampliación de Casa, Padilla Nicás Arquitectos, diseño, casas, arquitectura

The project is hardly visible from the entry walkway, except for the gables that project slightly, finally becoming apparent from the interior of the parcel.

Ampliación de Casa, Padilla Nicás Arquitectos, diseño, casas, arquitectura Ampliación de Casa, Padilla Nicás Arquitectos, diseño, casas, arquitectura

The structure consists of prefabricated laminate wood frames. They were assembled on site and painted white to blend with the exisiting house. The assembly at each joint employs a steel plate sandwiching the web of each frame and bolted from the exterior.

Ampliación de Casa, Padilla Nicás Arquitectos, diseño, casas, arquitectura Ampliación de Casa, Padilla Nicás Arquitectos, diseño, casas, arquitectura Ampliación de Casa, Padilla Nicás Arquitectos, diseño, casas, arquitectura Ampliación de Casa, Padilla Nicás Arquitectos, diseño, casas, arquitectura

Location: Urbanización El Paraíso, Valdemorillo, Madrid, España

Architects: Padilla Nicás Arquitectos

Design Year: 2004-2005

Construction Year: 2006-2008

Project Area: 180 m2

Collaborator: Isabel Colino

Structure: Alejandro Bernabéu y Jorge Bernabéu

Photographs: Padilla Nicás Arquitectos

Ampliación de Casa, Padilla Nicás Arquitectos, diseño, casas, arquitectura Ampliación de Casa, Padilla Nicás Arquitectos, diseño, casas, arquitectura Ampliación de Casa, Padilla Nicás Arquitectos, diseño, casas, arquitectura Ampliación de Casa, Padilla Nicás Arquitectos, diseño, casas, arquitectura Ampliación de Casa, Padilla Nicás Arquitectos, diseño, casas, arquitectura Ampliación de Casa, Padilla Nicás Arquitectos, diseño, casas, arquitectura Ampliación de Casa, Padilla Nicás Arquitectos, diseño, casas, arquitectura Ampliación de Casa, Padilla Nicás Arquitectos, diseño, casas, arquitectura Ampliación de Casa, Padilla Nicás Arquitectos, diseño, casas, arquitectura
VIA: TECNOHAUS

No comments:

Post a Comment