Custom Search

Monday, November 9, 2009

Signalhuset - NOBEL

The Signal House has a central location in Ørestad City, oriented directly towards the curved canal along Arne Jacobsens Allé.


arquitectura, vivienda-colectiva, diseño

arquitectura, vivienda-colectiva, diseño

The building is elevated on a number of concrete elements lifting the 288 housing units hover above the ground.

arquitectura, vivienda-colectiva, diseño

arquitectura, vivienda-colectiva, diseño

The building facades are composed of an external transparent screen of galvanised stretch metal frames that define the building’s outer shape. Together with the external screen, the coloured facade areas create a lively, varied structure that adds presence and identity to the building.

arquitectura, vivienda-colectiva, diseño

arquitectura, vivienda-colectiva, diseño

The plan concept is based on the ‘four-in-one’ principle, which means that it is relatively simple to convert four youth units into a single, traditional one-family dwelling.

arquitectura, vivienda-colectiva, diseño

arquitectura, vivienda-colectiva, diseño

arquitectura, vivienda-colectiva, diseño
Location: Arne Jacobsens Allé 11, 2300 Copenhagen S, Denmark
Client: KPC-BYG A/S/Lejerbo
Engineer: COWI A/S
Building contractor: Hoffmann A/SSize: 8.300 m2
Build: 2004-2006
Project type: Competition
arquitectura, vivienda-colectiva, diseño

arquitectura, vivienda-colectiva, diseño

arquitectura, vivienda-colectiva, diseño


VIA : TECNOHAUS

No comments:

Post a Comment