Custom Search

Wednesday, August 19, 2009

House in Jigozen - Suppose Design Office

Built by the sea, this is a house designed for a family of three; a mother, a father and one child.


Architecture, Design, House, Interiors

Architecture, Design, House, Interiors

Along with the exhilarating feeling of being by the sea comes the longstanding idea that this spot i s prone to damage from natural disasters, especially during Typhoon season.

Architecture, Design, House, Interiors

Architecture, Design, House, Interiors

Architecture, Design, House, Interiors

Architecture, Design, House, Interiors

If we look at the past , there are many examples of damage caused by nature, such as windstorms or flooding. Therefore, it becomes necessary to build a house where you can feel relaxed while also taking into consideration these natural disasters from the very start of planning.

Architecture, Design, House, Interiors

Architecture, Design, House, Interiors

Architecture, Design, House, Interiors

Architecture, Design, House, Interiors
“The Line between Interior and Exterior”

In this building, the interior and exterior flow together with the existence of what you could call a half-outdoor space.
This space creates a gradation from inside to outside. With a space whi ch is at the same time like a terrace, a veranda, an inside room, and the outdoors, items which normally would be found inside, such as books and paintings, a study or a bath, can actively participate in this middle-ground between interior and exterior. This space fulfills the role of connecting the outside to the inside. In addition, it serves as a buffer to the various natural-phenomena found in the outdoors. It solves the seemingly contrary problems of “protection” and “openness” at the same time
.

Architecture, Design, House, Interiors

Architecture, Design, House, Interiors
The construction method I have come up with leaves freedom for many choices while still using wood as the construction material. Generally, wooden construction uses beams and posts, along with counterbraces in order to make a building resistant to earthquakes.

Architecture, Design, House, Interiors

Architecture, Design, House, Interiors
By placing the posts diagonally, we can achieve a simple framework which, while being made of wood, does not stifle openness. By searching for various spaces, between interior and exterior, between posts and counterbraces, I believe we can arrive at one answer which leads us to the connection of openness and nature found in this very attractive site by the sea.

Architecture, Design, House, Interiors

Architecture, Design, House, Interiors
Location: Itabashi, Tokyo, Japan
Program: Personal house
Structure: Wooden structure, 2 stories
Site area: 174.75 sqm
Building area: 44.41m
Total floor area: 111.78 sqm
Design year: 2006-2008
Construction year: 2008-2009
Photographs: Toshiyuki Yano from Nacasa&Partners Inc.

Architecture, Design, House, Interiors

Architecture, Design, House, Interiors

No comments:

Post a Comment