Custom Search

Wednesday, January 28, 2009

Romero house - at103

The proposal responds to an specific program for a 4 members family.
The design is developed out of an existing foundation, from which it was necessary to define clarity on the volumes that constitute the house, considering the use of materials and the program that each box contains.



Romero house - at103

Romero house - at103

Romero house - at103

Romero house - at103


The stone box is the hermetic one; it contains the principal bathroom and services areas such as: storage, maid’s room and garage. The wooden box contains all public areas living room, dining room, studio, bar, kitchen, tv room, visits and kids rooms. Access is through the void generated in between this 2, connecting directly to the living room, a double height space where the main stairs and the linking bridge between the boxes are located.


Romero house - at103

Romero house - at103

Romero house - at103

Romero house - at103


A metallic structure was proposed for the need of fast construction and lightness over the existing foundation, prefabricated materials were used and based on its modulation they were perforated to generate the visual relation in-between interior and exterior.


Romero house - at103

Romero house - at103

Romero house - at103

Romero house - at103

Romero house - at103

Romero house - at103

Romero house - at103

Romero house - at103

Romero house - at103

Romero house - at103

Romero house - at103

Romero house - at103

Romero house - at103

Romero house - at103


Architects: at103 / Julio Amezcua + Francisco Pardo

Location: Queretaro, Mexico

Project Team: Jorge Vazquez, Arturo Peniche

Constructed Area: 400 sqm

Project year: 2005

Construction year: 2006

Photographs: Rafael Gamo


Romero house - at103

Romero house - at103

Romero house - at103

Romero house - at103

Romero house - at103

Romero house - at103

No comments:

Post a Comment